• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

De teelt

Onze liefde voor de knoflookbol begint bij de grond die we in de Beemster selecteren. 
Verse knoflook wordt duurzamer geteeld dan gedroogde, omdat de teeltperiode korter is: de bol wordt jong geoogst, wanneer hij krachtig en gezond is. Het pure product!

Lees verder >

Verse knoflook

De knoflook wordt direct na de oogst verwerkt of opgeslagen in koelhuizen. De verse Beemsterknoflook heeft een milde, frisse smaak en is uniek in zijn soort. Mooie witten bollen met groene stengels, vol van smaak, uit de Beemster.

Lees verder >

Gemaksoplossing

De authentieke smaak van knoflook is beschikbaar gemaakt in een koelverse gemaksoplossing. Naast de verse bol is Beemster Garlic ook in pureevorm verkrijgbaar van Bresc: de koelverse knoflook- en kruidenspecialist. 

Lees verder >

maandag 03 april 2017

Pas vanaf april te verkrijgen, maar in januari al gepresenteerd op de Horecava: de vernieuwde look van de Beemster Knoflook. Nog steeds het vertrouwde product met een nieuw uiterlijk. 

De Beemster wordt reeds gezien als bijzonder teeltgebied binnen Europa. Het gebied produceert ieder jaar weer duizenden bollen, ieder met zijn spierwitte bol en fris groene stengel, uitsluitend ultravers te verwerken. 

Lees verder >

maandag 06 februari 2017

Ieder jaar rond de maanden oktober en november wordt het pootgoed in de grond gezet. De duizenden teentjes van het gebroken pootgoed worden geplant in de vruchtbare Beemsterklei om hier acht maanden later als volgroeide krachtige witte bol weer uitgehaald te worden. De Beemsterklei geeft de specifieke smaak aan de knoflook; om de grond niet uit te putten gebruiken we ieder jaar een ander stuk land maar we blijven in de Beemster. Omstreeks juli begint het oogstseizoen weer en worden de jonge bollen geoogst.

Lees verder >

woensdag 14 september 2016

Op donderdag 1 september heeft de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, de heer Remkes, samen met Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, een bezoek gebracht aan Beemster Garlic. Andere aanwezigen waren burgemeester Joyce van Beek met twee wethouders van de gemeente Beemster en afgevaardigden van de provincie Noord-Holland. Tijdens een werkbezoek in de Beemster eerder dit jaar, is meneer Remkes’ interesse voor onze bijzondere boerderij gewekt en is uit belangstelling dit bezoek gepland. Beemster Garlic staat dan ook voor een authentiek Noord-Hollands product, de pure smaak van Beemster. 

Lees verder >

Beemster Garlic

Onze liefde voor de knoflookbol begint bij de grond die we selecteren, de Beemsterkleigrond, die kracht geeft aan onze bollen.

Onze verse knoflook heeft een pure en unieke smaak.

Via telersvereniging Best of Four vermarkten wij onze knoflook richting de groothandel in Europa. 

• Puur van smaak

• Uniek in zijn soort

• Authentiek 

 

 beursagenda

CHEF-SACHE

17 - 18 september 2017

Düsseldorf (DE)

GASTVRIJ ROTTERDAM

18 - 20 september 2017

Rotterdam (NL) 

HORECA EXPO

19 - 23 november 2017

Gent (BE)