• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

maandag 18 juni 2018

Beemster Garlic heeft nu ook biologische verse knoflook, geteeld in de Beemster in samenwerking met Jan Knook.

Lees verder >

donderdag 18 januari 2018

Van 7 tot 9 februari 2018 zal Beemster Garlic haar verse Hollandse knoflookbollen laten zien op de Fruit Logistica beurs in Berlijn.

De verse Beemsterknoflook heeft een milde, frisse smaak en is uniek in zijn soort. Mooie witten bollen met groene stengels, vol van smaak, uit de Beemster. De knoflook wordt direct na de oogst verwerkt of opgeslagen in koelhuizen. De verse bollen zijn bijna het gehele jaar door verkrijgbaar en in grote volumes beschikbaar. 

Lees verder >

dinsdag 14 november 2017

Eind oktober is de knoflook door middel van een plantmachine zorgvuldig geplant. De Beemsterknoflook wordt zoals ieder jaar eind juni, begin juli geoogst.

Ook dit jaar zal er wederom weer verse knoflook uit de Beemster beschikbaar komen. De Noord-Hollandse Beemster is één van de bijzondere teeltgebieden binnen Europa die, door de huidige knoflookmarkt, steeds populairder wordt voor leveranciers, handelaren en retailers. De zware Beemsterkleigrond staat bekend om zijn kracht. Deze kracht geeft hij door aan de knoflookbollen met als gevolg: een vitaal, gezond product met een uitzonderlijke smaak. Bovendien is de kleigrond rijk aan mineralen.

Lees verder >

woensdag 30 augustus 2017

Ook op de AGF website wordt er aandacht geschonken aan het behalen van ons SMK Milieukeur:

Beemster Garlic eerste SMK-gecertificeerde knoflookteler

"Van juni tot maart leveren we Hollandse knoflook"

Lees verder >

dinsdag 15 augustus 2017

Vanaf heden is Beemster Garlic de eerste gecertificeerde Nederlandse knoflookteler met het ‘Milieukeur: PlanetProof’ uitgebracht door SMK (Stichting Milieu Keur)! Dit keurmerk houdt in dat Beemster Garlic voldoet aan de eisen die worden gesteld aan duurzamere producten en diensten. Milieukeur is gebaseerd op een allesomvattende benadering bij de verduurzaming van producten en diensten, met een gebalanceerde afweging tussen de verschillende duurzaamheidsthema’s. De criteria van Milieukeur hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. In het geval van Beemster van het moment van aanschaf van het pootgoed tot aan het oogsten van de verse bollen en alles wat hier tussen zit.

Lees verder >

maandag 03 juli 2017

Voor iedere teler welbekend: de oogsttijd, dé drukste tijd van het jaar. Vanaf het moment dat het plantgoed in de grond gaat wordt er reikhalzend uitgekeken naar het moment van oogsten. De bijzondere Beemsterbollen met hun karakteristieke milde smaak en frisse uiterlijk zijn uitsluitend vers te verwerken! Door dit onderscheidend vermogen zijn de spierwitte bollen met fris groene stengels zeer geliefd. De bollen worden met speciale bewaartechnieken zolang mogelijk vers gehouden en zijn daarom extra lang vers verkrijgbaar.

Lees verder >

maandag 03 april 2017

Pas vanaf april te verkrijgen, maar in januari al gepresenteerd op de Horecava: de vernieuwde look van de Beemster Knoflook. Nog steeds het vertrouwde product met een nieuw uiterlijk. 

De Beemster wordt reeds gezien als bijzonder teeltgebied binnen Europa. Het gebied produceert ieder jaar weer duizenden bollen, ieder met zijn spierwitte bol en fris groene stengel, uitsluitend ultravers te verwerken. 

Lees verder >

maandag 06 februari 2017

Ieder jaar rond de maanden oktober en november wordt het pootgoed in de grond gezet. De duizenden teentjes van het gebroken pootgoed worden geplant in de vruchtbare Beemsterklei om hier acht maanden later als volgroeide krachtige witte bol weer uitgehaald te worden. De Beemsterklei geeft de specifieke smaak aan de knoflook; om de grond niet uit te putten gebruiken we ieder jaar een ander stuk land maar we blijven in de Beemster. Omstreeks juli begint het oogstseizoen weer en worden de jonge bollen geoogst.

Lees verder >

woensdag 14 september 2016

Op donderdag 1 september heeft de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, de heer Remkes, samen met Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, een bezoek gebracht aan Beemster Garlic. Andere aanwezigen waren burgemeester Joyce van Beek met twee wethouders van de gemeente Beemster en afgevaardigden van de provincie Noord-Holland. Tijdens een werkbezoek in de Beemster eerder dit jaar, is meneer Remkes’ interesse voor onze bijzondere boerderij gewekt en is uit belangstelling dit bezoek gepland. Beemster Garlic staat dan ook voor een authentiek Noord-Hollands product, de pure smaak van Beemster. 

Lees verder >

dinsdag 19 juli 2016

De oogsttijd is weer aangebroken.

Ook dit jaar komen er prachtige forse witte bollen met een helder groen loof en authentieke smaak uit de grond. 

De Beemsterknoflook wordt geplant in oktober/november en wordt eind juni, begin juli geoogst. Op dit moment is de bol jong waardoor hij krachtig en gezond is. Deze kracht haalt de bol uit de bodem van de in de Noord-Holland gelegen Beemsterklei.

Lees verder >

dinsdag 21 juni 2016

Beemster Garlic is altijd bezig met het verbeteren van de productieprocessen en het waarborgen van de voedselveiligheid. Daarom zijn we erg blij dat Beemster Garlic zich nu ook eigenaar van het FSSC 22000 certificaat mag noemen. Deze certificering biedt handvatten voor het beheer en de verbetering van voedselveiligheid. Met het behalen van dit certificaat wordt er voldaan aan de voorwaarden die worden gesteld bij de productie van voedingsmiddelen. Dit wordt erkend door de GFSI, het wereldwijde samenwerkingsverband onder retailers.

Lees verder >

dinsdag 08 maart 2016

Oogst der aarde. 
Inspirerende chef-koks, bevlogen kwekers en topwetenschappers van Wageningen UR gaan tijdens de zesde Food Professional Day in gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat doen ze op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is nu geopend.

Lees verder >

maandag 23 november 2015

Beemster Garlic was dit jaar wederom aanwezig op de Anuga in Keulen. Deze beurs is met haar 10 hallen, ’s werelds grootste en meest vooraanstaande beurs voor de retail, foodservice en cateringmarkt en is internationaal georiënteerd. De place to be voor de trends van morgen voor de culinaire professional. De Anuga vond plaats van 10 tot en met 14 oktober 2015 en had meer dan 6800 standhouders van over de gehele wereld. Zie voor meer informatie over deze beurs www.anuga.com.

Lees verder >

vrijdag 25 september 2015

Na het grote succes van vorig jaar, werd ook dit jaar de beurs Gastvrij Rotterdam gehouden van 21 t/m 23 september in Ahoy Rotterdam. Ruim 270 internationale exposanten presenteerden hun producten en oplossingen gericht op de horeca. Zo ook Beemster Garlic. 

Dit jaar werd er wederom extra aandacht besteed aan het thema duurzaam door middel van de Taste of Green Route. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is binnen de horeca een snel groeiend aandachtsgebied. 

Lees verder >

woensdag 15 juli 2015

Vanaf vandaag is Beemster Garlic knoflook als puree verkrijgbaar vanuit het koelschap bij de Albert Heijn supermarkt. Producten uit eigen omgeving en streek zijn steeds belangrijker in het dagelijkse menu. Naast duurzaamheid speelt bij Beemster knoflook ook de smaak een belangrijke rol!
Holland is heerlijk en de knoflook van Beemster is een eerlijk en authentiek Nederlands product.

Lees verder >

dinsdag 07 juli 2015

De nieuwe knoflookbollen zijn geoogst. Mooie witte bollen met fris groene stengels, vol van smaak, uit de Beemster. 

In dit speciale gebied wordt ieder jaar de knoflook rond oktober/november geplant om eind juni te worden geoogst. Juist deze bijzondere polder geeft de bol haar pure en zachte smaak. De Beemster staat op de werelderfgoedlijst vanwege haar unieke verkaveling en het uitzonderlijke voorbeeld van een door de mens geschapen landschap.

Lees verder >

vrijdag 03 juli 2015

Op de Mariënwaerdt in Beesd was zondag 21 juni de Big Green Egg Flavour Fair. Een foodfestival voor een ieder die van barbecueën houdt. Beemster Garlic was dit jaar van de partij! 

De Big Green Egg is onmisbaar voor iedere foodie die op zoek is naar nieuwe mogelijkheden met de barbecue: grillen, stoven, roken, bakken en slow cooking. Voor meer informatie over deze barbecue zie: http://www.biggreenegg.eu.

Lees verder >

vrijdag 22 mei 2015

Rond eind juni zal de nieuwe oogst van de verse Beemster Garlic bollen beschikbaar komen van de velden. 

Om de tijd te overbruggen tussen de oude en de nieuwe oogst speelt Zuid-Europa, de bakermat van de Europese knoflookteelt, een hoofdrol. Verse knoflook uit Spanje, Italië en Frankrijk is eerder beschikbaar en Beemster Garlic werkt samen met Zuid-Europese knoflookbedrijven om voor de handel jaarrond te kunnen leveren. 

Lees verder >

dinsdag 28 april 2015

Beemster Garlic, de bron van verse Hollandse knoflook, inspireert de culinaire professional nu ook online. Dit in samenwerking met Bresc, de knoflookspecialist in koelvers. 

Informatie over de Beemster knoflookteelt, de vertaling van de verse bollen naar de gemaksoplossing van Bresc tot de vele recepten, zijn terug te vinden op het platform bresculinair; het culinaire inspiratie platform voor de moderne chef! 

Lees verder >

maandag 09 maart 2015

In Duitsland is ‘Regional ist das neue Bio‘ een veel gehoorde uitspraak. De herkomst van ingrediënten met de nadruk op foodmiles en duurzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol. Als bron van dé Hollandse knoflook uit de Beemster vinden wij het belangrijk om de professional hier meer over te informeren en vooral te inspireren. Want alles begint namelijk bij de bron!

Lees verder >

maandag 02 februari 2015

Verse Beemster knoflook is voor Bresc dé meest bijzondere grondstof voor de koelverse knoflookpuree. Uniek van smaak en een puur regionaal Hollands product! 

Beemster Garlic is een familiebedrijf dat sinds 1987 verse knoflook teelt in de Noord-Hollandse Beemster. De Beemster is een polder die ongeveer 30 km boven Amsterdam ligt en sinds 1999 op de lijst van het werelderfgoed van Unesco staat. 

Lees verder >

donderdag 19 juni 2014

Door de warme winter is de oogst vroeg begonnen. Mooie witte bollen met hun groene stengels, vol van smaak, uit de Beemster. Vlak voor de oogst is Jaap Sloof, culinair adviseur van De Kweker, bij ons geweest.

De Kweker is een gespecialiseerde levensmiddelengroothandel met meer dan 25.000 producten voor professionals in food. 

Lees verder >

dinsdag 11 maart 2014

Het seizoen van de verse Hollandse/Beemster knoflook is inmiddels alweer voorbij. De verse Beemster knoflookpuree, die we van de zomer vanuit het land in een potje hebben geconserveerd met natuurlijke conserveringsmiddelen, is het hele jaar voorradig. De nieuwe oogst is in aantocht. Eind oktober 2013 zijn de tenen van de knoflook door middel van een plantmachine zorgvuldig geplant.

Lees verder >

donderdag 18 juli 2013

Het is er weer! Verse knoflook uit de Beemster.

Door het koude voorjaar zijn we dit jaar iets later begonnen met de oogst van onze verse knoflook. Maar de knoflook heeft zich er weinig van aangetrokken en is ook dit jaar precies zoals u gewend bent: een witte bol met een frisse groene stengel. Door zijn jonge oogst, licht verteerbaar, mild en fris van smaak.

Lees verder >

maandag 08 april 2013

Nog een paar maanden en dan is er weer verse Beemster knoflook.

Deze maand komen er twee kookboeken uit waarin onder andere onze verse Beemster knoflook uitvoerig wordt besproken. Uiteraard met tal van recepten met verse Beemster knoflook.

Vorig jaar is Herman den Blijker tijdens de oogst bij ons geweest voor een fotoreportage voor zijn kookboeken. Herman laat zich zeer positief uit over onze verse knoflook uit de Beemster: ‘Knoflook van hoge kwaliteit en van dichtbij, die hoort in onze pannen’. 

Lees verder >

vrijdag 18 januari 2013

Van 7 - 10 januari stond Beemster Garlic op de Horecava in Amsterdam, de Nederlandse vakbeurs voor de horeca. Met Culinair Adviseur Paul Driehuis van Bresc stonden we op het plein ‘Puur’. De wereld Puur is de nieuwste toevoeging aan de themawerelden op de Horecava.

Dit plein stond in het teken van vers, duurzaam, fairtrade en verantwoord eten. Beemster Garlic kon daar natuurlijk niet ontbreken.

Lees verder >

maandag 23 juli 2012

Afgelopen maand is Herman den Blijker bij ons geweest voor een fotoreportage voor één van zijn kookboeken die in het voorjaar van 2013 uitkomen. Daarin wordt uitgebreid ingegaan op verschillende soorten groenten en fruit. Knoflook is er daar één van.

Na een rondleiding door ons bedrijf zijn we samen naar het knoflookveld gegaan. Herman den Blijker was zeer enthousiast over de Beemster knoflook, de frisse bollen zo uit het land en om de hoek verkrijgbaar. 

Lees verder >

dinsdag 19 juni 2012

De redactie van Saisonnier, het vakblad voor de professionele gastronomie, was recent bij ons op bezoek in de Beemster. Samen met de culinair adviseurs Paul Driehuis (Bresc) en Jaap Sloof (De Kweker) werd uitgebreid stilgestaan bij de teelt van knoflook in Nederland en specifiek bij de ontwikkeling van het gewas in aanloop naar de oogst die in juni zal aanvangen.

Lees verder >