• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Beemster nu ook Milieukeur: Planetproof

dinsdag 15 augustus 2017

Vanaf heden is Beemster Garlic de eerste gecertificeerde Nederlandse knoflookteler met het ‘Milieukeur: PlanetProof’ uitgebracht door SMK (Stichting Milieu Keur)! Dit keurmerk houdt in dat Beemster Garlic voldoet aan de eisen die worden gesteld aan duurzamere producten en diensten. Milieukeur is gebaseerd op een allesomvattende benadering bij de verduurzaming van producten en diensten, met een gebalanceerde afweging tussen de verschillende duurzaamheidsthema’s. De criteria van Milieukeur hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. In het geval van Beemster van het moment van aanschaf van het pootgoed tot aan het oogsten van de verse bollen en alles wat hier tussen zit.


Een aantal duurzaamheidsthema’s die het keurmerk omvat zijn: arbeidsomstandigheden, grondstoffen, verpakking, bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit, gezonde gewassen, natuur en landschap. Als Beemster Garlic zijn we erg trots op deze ontwikkeling, een innovatie binnen de knoflookteelt. Samen met SMK hebben wij de richtlijnen voor onder andere eerder genoemde duurzaamheidsthema’s vormgegeven en zetten we de weg open voor andere telers om zich ook aan te sluiten bij deze duurzamere teelt.

Op deze manier bevorderen wij ook het gebruik van onze bijzondere Beemster polder. We moeten zuinig zijn op dit nationaal erfgoed en hebben daarom SMK als duurzaamheidspartner in de hand genomen.

Voor meer informatie over SMK kijk op www.smk.nl.

Beemster: Planet approved! 

< Terug naar overzicht