• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Knoflook weer gepoot

maandag 06 februari 2017

Ieder jaar rond de maanden oktober en november wordt het pootgoed in de grond gezet. De duizenden teentjes van het gebroken pootgoed worden geplant in de vruchtbare Beemsterklei om hier acht maanden later als volgroeide krachtige witte bol weer uitgehaald te worden. De Beemsterklei geeft de specifieke smaak aan de knoflook; om de grond niet uit te putten gebruiken we ieder jaar een ander stuk land maar we blijven in de Beemster. Omstreeks juli begint het oogstseizoen weer en worden de jonge bollen geoogst.


De Noord-Hollandse Beemster is één van de bijzondere teeltgebieden binnen Europa die, door de huidige knoflookmarkt, steeds meer populair wordt voor leveranciers, handelaren en retailers. De regionale producten met hun unieke eigenschappen worden groter binnen de markt. De uniformiteit verdwijnt naar de achtergrond en maakt plaats voor authentieke smaken en bijzondere rassen.

Binnenkort zal de vertrouwde Beemster horeca verpakking te vinden zijn in een nieuwe look and feel. Hou de website in de gaten om op de hoogte gehouden te worden over de introductie van de nieuwe pot!

Bijzondere teelt, bijzonder product. 

< Terug naar overzicht