• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Verse bollen van eigen bodem!

dinsdag 07 juli 2015

De nieuwe knoflookbollen zijn geoogst. Mooie witte bollen met fris groene stengels, vol van smaak, uit de Beemster. 

In dit speciale gebied wordt ieder jaar de knoflook rond oktober/november geplant om eind juni te worden geoogst. Juist deze bijzondere polder geeft de bol haar pure en zachte smaak. De Beemster staat op de werelderfgoedlijst vanwege haar unieke verkaveling en het uitzonderlijke voorbeeld van een door de mens geschapen landschap.


Als specialist in regionale en biologische producten voor de culinaire professional nam Jaap Sloof van horeca groothandel De Kweker uit Amsterdam het eerste kistje met Beemster knoflook in ontvangst. Voor deze specialist is de Beemster knoflook een belangrijk product in hun assortiment. De chef-kok wil namelijk echte en pure smaken. Producten met een verhaal! 

De Beemster knoflook onderscheidt zich met haar verse smaak en karakter van het overgrote deel gedroogde exemplaren in Nederland. De teentjes van de verse knoflook hoeven in tegenstelling tot de gedroogde knoflooktenen niet gepeld te worden. Daarnaast hebben ze ook geen bittere kern, wat ontstaat door het verouderen van de bol. De verse knoflook kenmerkt zich door een milde, frisse smaak waarvan je niet gaat ruiken. 

Fresh garlic from Holland!

< Terug naar overzicht