Verse knoflook bollen

De knoflook wordt direct na de oogst verwerkt of opgeslagen in koelhuizen. De verse Beemsterknoflook heeft een milde, frisse smaak en is uniek in zijn soort. Mooie witte bollen met groene stengels, vol van smaak en uit de Beemster.

De verse bollen zijn vrijwel het gehele jaar door verkrijgbaar in grote volumes in verschillende soorten fust en kaliber.

Contact voor beschikbaarheid

De teelt

De Beemster is een drooggelegde polder ten noorden van Amsterdam en is een van de werelderfgoederen. Dit unieke gegeven heeft te maken met het perfecte vierkante verkaveling patroon. Het verhaal gaat dat dit patroon in Amerika is gekopieerd om het stratenplan van Manhattan aan te leggen.

Verse knoflook wordt duurzamer geteeld dan gedroogde knoflook, omdat de teeltperiode korter is: de bol wordt jong geoogst, wanneer hij krachtig en gezond is. Het wordt geplant in oktober/november en eind juni, begin juli geoogst door middel van een klembandrooier, die als het ware de knoflook aan zijn stengel omhoogtrekt en de wortels met een mes lossnijdt.

Wanneer de knoflook geoogst is worden de bollen in de schuur verwerkt of opgeslagen in koelcellen. Op bestelling van de klant worden de wortels en bovenkant van de stengel eraf gesneden en de buitenste vellen eraf gehaald. Zo houd je een prachtige witte bol met een groene stengel over.

De Beemster