• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Recepten

 

 

Koekje met kaas en knoflook

Koekje met kaas en knoflook

Ingrediënten
4 eieren, 40 g fijn geraspte oude kaas, 30 g olijfolie, 30 g Bresc Beemster knoflookpuree, 30 g gesmolten boter, 80 g bloem, zout

Bereiding
Meng alle ingrediënten, op de boter na, in de blender.
Voeg als laatste de boter toe en draai de massa tot een mooie emulsie. Laat het beslag 1 nacht in de koeling rusten. Strijk het beslag in een siliconen mat en bak 10 min. af op 160°C.

Sponge cake van knoflook en paddenstoel, Mousse van aardappel, knoflook en chorizo

Sponge cake van knoflook en paddenstoel, Mousse van aardappel, knoflook en chorizo

Ingrediënten sponge cake
100 g amandelpoeder, 20 g patentbloem, 10 g paddenstoelenpoeder, 40 g polydextrose, ½ el Bresc Beemster knoflookpuree, 300 g gepasteuriseerd eiwit, zout

Ingrediënten mousse
300 g droge aardappelpuree, 100 g room, 1 tl Bresc Beemster knoflookpuree, 50 g olie (mix van chorizo, olijfolie en rookolie), zout

Bereiding sponge cake
Alle ingrediënten mengen in de keukenmachine en er al draaiend het eiwit bij gieten. De massa door een zeef wrijven en in een sifon gieten. Begas met 2 patronen en laat het beslag een paar uur rusten. Neem kartonnen koffiebekers, snijd er gleufjes in, en spuit half vol. Plaats in de magnetron voor ong. 4 seconden. Af laten koelen en uit de beker halen.

Bereiding mousse
Snijd de chorizo in plakjes en bak in een hete pan. De olie opvangen en mengen met olijfolie en iets rookolie (naar smaak). Gebruik de gebakken chorizo als krokantje. Meng de droge aardappelpuree met de room, de knoflook en de olie. Wrijf de puree door een zeef en giet in een sifon. Begas met 2 patronen en bewaar au bain marie op maximaal 65°C. 

Knoflooksoep met gerookte zalm

Knoflooksoep met gerookte zalm

Ingrediënten
Halve ui gesnipperd, 1 el Bresc Beemster knoflookpuree, 300 g blokjes aardappel, 7,5 dl groentebouillon, 1 dl room, gerookte zalm, zout en peper naar smaak

Bereiding
Fruit de gesnipperde ui met een beetje olie aan in een grote pan. Voeg de knoflookpuree en de groentebouillon toe. Voeg de aardappelblokjes toe en laat het geheel zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Pureer tot een gladde massa. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met olijfolie en gerookte zalm.

Gamba pil pil

Gamba pil pil

Ingrediënten
1 dl olijfolie, 1 el gehakte rode peper, 2 el gehakte Beemster knoflook, 1 tl pimenton poeder, 10 gamba’s, grof zeezout, bladpeterselie, 1 citroen in partjes 

Bereiding
Hak de peterselie fijn. Maak de rode peper schoon en snijd deze fijn. Hak de knoflook fijn. Pel de garnalen en dep ze droog. 
Verhit flink wat olie in een bakpan. Voeg de knoflook, peper en pimenton toe. Fruit aan en voeg vervolgens de gamba’s toe. Bak ze 3 minuten mee. Garneer met gehakte peterselie en partjes citroen.

Groenten en tofu salade

Groenten en tofu salade

Ingrediënten
½ blok tofu, 1 ui, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 1 komkommer, 4 stengels bosui, 100 g taugé, 100 g shiitake zonder steel, 1 teen Beemster knoflook, 1 tl gehakte rode peper, 1 el gember geraspt, 1,5 dl ketjap medja, 1 dl olijfolie, 0,5 dl gembersiroop

Bereiding
Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in repen. Hak de knoflook en maak de rode peper schoon. Snijd de peper fijn. Rasp de gember. Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de bosui in ringen, de shiitake in reepjes en de tofu in blokjes.
Meng voor de dressing de knoflook, geraspte gember en peper met ketjap, gembersiroop en de olijfolie. Laat de smaken even doortrekken.
Roerbak de tofu en de groenten op de taugé, komkommer en bosui na en marineer ze met de dressing. Voeg op het laatste de komkommer toe. Garneer het met de taugé en bosui en eventueel gehakte pinda’s.