In het nieuws

Bezoek onze Facebook pagina voor actueel nieuws.


Unieke verse knoflooksmaak in nieuwe puree

7 Juli is Jan Kruiswijk geïnterviewd door Izak Heijboer van AGF over: Start seizoen verse knoflook, Verwachtingen nieuwe seizoen en een nieuwe puree die we ontwikkeld hebben. Klik op de link om het volledige artikel te kunnen lezen: 


https://www.agf.nl/article/9543901/unieke-verse-knoflooksmaak-in-nieuwe-puree/

Lees verder
Beemster Garlic doneert aan de voedselbank

Omdat er nauwelijks groente, fruit en vlees wordt gedoneerd, heeft de voedselbank in de Zaanstreek een schreeuwend tekort aan versproducten in die categorieën. En dat terwijl het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank is gegroeid, inmiddels tot zo'n 300 gezinnen. "Voor de versproducten hebben we het liefst contact met professionele partijen", legt vrijwilliger Hans Brinkhuis uit. Een product dat klanten van de Zaanse voedselbank binnenkort wel krijgen, is knoflook. Beemster Garlic geeft al jaren aan de Voedselbank in Purmerend en heeft nu besloten om ook in Assendelft te leveren. Het gaat om afgekeurde knoflookbollen, die te klein zijn, te hard groeien of huiden missen, en daardoor ongeschikt zijn voor de reguliere verkoop.  

Lees verder
Uniek bezoek!

Op donderdag 1 september heeft de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, de heer Remkes, samen met Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, een bezoek gebracht aan Beemster Garlic. Andere aanwezigen waren burgemeester Joyce van Beek met twee wethouders van de gemeente Beemster en afgevaardigden van de provincie Noord-Holland. Tijdens een werkbezoek in de Beemster eerder dit jaar, is meneer Remkes’ interesse voor onze bijzondere boerderij gewekt en is uit belangstelling dit bezoek gepland. Beemster Garlic staat dan ook voor een authentiek Noord-Hollands product, de pure smaak van Beemster.

Lees verder
Herman den Blijker op bezoek

Afgelopen maand is Herman den Blijker bij ons geweest voor een fotoreportage voor één van zijn kookboeken die in het voorjaar van 2013 uitkomen. Daarin wordt uitgebreid ingegaan op verschillende soorten groenten en fruit. Knoflook is er daar één van.

Na een rondleiding door ons bedrijf zijn we samen naar het knoflookveld gegaan. Herman den Blijker was zeer enthousiast over de Beemster knoflook, de frisse bollen zo uit het land en om de hoek verkrijgbaar.

Lees verder