• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Verse knoflook van Hollandse bodem!

maandag 02 februari 2015

Verse Beemster knoflook is voor Bresc dé meest bijzondere grondstof voor de koelverse knoflookpuree. Uniek van smaak en een puur regionaal Hollands product! 

Beemster Garlic is een familiebedrijf dat sinds 1987 verse knoflook teelt in de Noord-Hollandse Beemster. De Beemster is een polder die ongeveer 30 km boven Amsterdam ligt en sinds 1999 op de lijst van het werelderfgoed van Unesco staat. 

In dit speciale gebied wordt ieder jaar de knoflook rond oktober/november geplant om medio juni te worden geoogst. Juist deze bijzondere polder geeft de bol haar pure en zachte smaak. 

Bresc verwerkt de hele bollen direct na de oogst tot een zachte puree met een fijne structuur. Juist door deze vertaalslag, van de hele onbewerkte knoflookbol naar een kant en klare koelverse puree, geeft Bresc de culinaire professional de mogelijkheid om altijd gebruik te kunnen maken van de verse smaak van de Beemster knoflook. De witte bol met fris groene stengel is kenmerkend voor de jonge knoflook die direct na de oogst wordt verwerkt. De puree is door zijn fijne structuur en pure smaak geschikt voor koude gerechten zoals spreads, espuma’s en dressings. Authentieke smaken met het gemak van koelvers.

De andere kant van vers en het gehele jaar door beschikbaar!

< Terug naar overzicht